Allmänt Förvirrad Småbarnsmamma

Direktlänk till inlägg 4 maj 2011

Shopping och mat..

Av Annika - 4 maj 2011 08:14

God morgon


Som jag skrev igår så hade jag tid för ansiktsbehandling. Råkade titta fel på tiden så helt plötsligt hade jag en timme till godo. Vad göra?

Eftersom vädret blivit lite kallare och jag inte kan knäppa min trenchcoat längre så gick jag på jakt efter en jacka eller något. Hittade denna scarfliknande sak på lindex. så nu kan jag svälla ordentligt utan att behöva frysa.


Poncho - 100% Akryl



Sen var det dax för shampoo och balsam. Vi köper allt sånt på Body shop. Inte bara för att de gör väldigt bra saker men även för att de jobbar med miljö och fair trade. Den här veckan hade de erbjudande att om man köpte 2 st Eco-conscious hårprodukter så fick man en duschgel gratis. Jag valde ett som doftade mint och gurka. Den doftade ljuvligt.






Fortfarande hade jag tid över så..


Fruktstund  


 


Därefter var det tid för ansiktsbehandling. Jag hade tänkt att jag kunde ligga där och slippa prata och bara ha det gott. Men.... den här lilla tösabiten till ansiktsbehandlare pratade och pratade och frågade en miljon frågor om min graviditet. Suck. Men fin och ren blev jag, ser väl inte ut som de önskade 25 åren men hon kunde nog inte göra under.


Eftersom jag behöver mycket järn så var jag ute och googlade efter någon god järnrik paj. Hittade en som jag testade igår. Den blev en riktig hit.


 

 

Här kommer receptet om ni vill göra:

Spenatpaj med ädelost och skinka
4 Portioner 



Pajdeg 


3 dl Vetemjöl 
125 g Margarin 
3 msk Vatten 


Fyllning 


275 g Spenat fryst hackad 
100 g Purjolök 
1/2 msk Margarin 
75 g Ädelost 
75 g Kokt skinka 
3 Ägg 
3 dl Mjölk Salt Peppar 


Värm ugnen till 200 grader. Smörj en pajform, ca 25 cm i diameter. Tina spenaten och krama ur vätskan. Lägg mjölet i en skål och smula margarinet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Tryck ut degen i formen så att den kommer upp över kanten. Nagga den och låt stå kallt i 15 min. Förgrädda i 15 min. Strimla purjolöken och fräs den i margarinet tills den blir mjuk. Hacka skinkan och lägg den med purjolöken i botten av det gräddade pajskalet. Vispa samman ägg, mjölk och spenat. Smula i ädelosten, smaksätt och häll smeten i pajskalet. Grädda ca 30 minuter. 



Nu är det dax för kaffe och jobb.


God Morgon Världen!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annika - 27 mars 2014 09:22

Som ni märker så händer det inte mycket här på bloggen och jag beslutat mig för att lägga den på is. Vem vet, kanske jag tinar upp den längre fram när jag har lust och tid. Ni får gärna följa mig på instagram istället där jag har användarnamnet @m...

Av Annika - 18 mars 2014 21:07

Ikväll har tisdagsklubben träffats på Kitchen & Table, god mat, gott vin och fantastiskt trevligt sällskap. Vi ses nästa gång tjejer! ...

Av Annika - 9 mars 2014 18:16

Jag sitter just nu på Kastrup för att flyga till Tyskland igen. Sa hejdå med en klump i hjärtat till denna underbara tös. Saknar henne och maken så mycket redan. Det är här jag ska spendera några dagar med jobbet Man kan ha det sämre :-) ...

Av Annika - 8 mars 2014 19:02


Vilken skön dag vi har haft idag. Myras feber har gått ner men är genomförkyld och hostig så vi har mest myst och tagit det lugnt. Vi har suttit på balkongen i solen och njutit av vårvädret. Helt ljuvligt. Som solen gör under för humöret.. ...

Av Annika - 6 mars 2014 16:09

Igår åkte jag till Krusenberg Herrgård för jobbmöte. Vilket fantastiskt fint ställe. När jobbet var slut överraskade chefen med att ha beställt en jättetrevlig vinprovning. Jag har världens bästa jobb :-) Därefter serverades vi en helt u...

Ovido - Quiz & Flashcards